divendres, 22 de gener del 2010

El meu 2009



Si uns anys enrera algú m’hagués dit que m’arribaria a considerar una persona esportista hagués esclafit a riure però ara per ara no puc dir que no, i paradoxalment tinc la sensació que és més una necessitat psíquica que física, no sé si m’enteneu: estic més que viciada a la bici. Faci el què faci, en un moment o altre em passa una roda pel cap, una ruta, aquella persona que vaig conèixer en aquella sortida, aquell paisatge espectacular després de la gran pujada… i a més tinc la gran sort de compartir aquesta passió amb el Santi, així que ja no puc demanar més.

Per arrodonir-ho ni en els meus millor somnis beteteros hagués pogut imaginar una temporada com aquesta i és que el 2009 ha estat un any de reptes complerts, esforços premiats i moltes noves coneixences que si fos aquell famós que cada any per Nadal fa un discurset per la tele diria que: m’omplen d’orgull i satisfacció!

Aquest 2009 he pedalat 6249 kms, a principis d’any vaig fer alguna cosa de corró i amb el Santi hem intentat anar al gimnàs al menys un cop per setmana per fer algo de braços, però he de dir que no hem estat massa regulars en aquest aspecte. Com la majoria sabeu només tenim les bicis de muntanya, ni carretera ni CX, així que no hi ha quilometres complementaris, són els que són i tenint en compte que són rodats en cap de setmana, festius o vacances a mi ja em semblen prous i és que entre setmana només hem aconseguit sortir 6 cops en 1 any! A veure si, igual que el gimnàs, aquest any ens treiem la mandra de sobre i aconseguim sortir a rodar després de treballar, no hauria de ser difícil millorar els números del 2009...

El 2008 ja li vem començar a agafar el gust a la llarga distància i és que haver conegut a la Noe ens va afectar greument i aquest any el tema ha anat increccendo, Soplao, Pedals Non-Stop, Gran Raid Cristalp... proves que no sabia si seria capaç de portar a terme i per saber-ho s’hi havia d’anar. Per sorpresa hem sigut finishers de la majoria i cada vegada que hi penso un somriure se’m dibuixa a la cara. L’espina però que tinc clavada és la dels 100 kms de les Guilleries, així que s’hi haurà de tornar aquest any!

Quan miro enrera i llegeixo les cròniques me’n adono que xerro molt, sí, sí a part de pedalar xerro pels descosits, que aquestes rutes tan llargues a part de ser molt gratificants m’agraden perquè les comparteixo, en canvi en una cursa de 30kms lo únic que comparteixes són les presses. I és per això que m’enganxen les burrades, per una banda et donen motivació per aconseguir ser finisher de la teva cursa més llarga, la de més desnivell, la més tècnica... i per l’altra em fan sentir persona.

Resultats 2009:

Open de la Selva: 2a del campionat
Maçanet de la Selva. 2a
Bescanó 3a
Riudarenes 2a
Vilobí d’Onyar 3a
Sant Hilari Sacalm.1a

La Diferent de Sallent. 1a
Marxa Btt del Solsonès. 4a
Open Btt de Montmeló. 1a
Costa Fustera: 2a
Marxa per parelles de Llagostera: 2a parella mixta amb el Santi

Les Burrades oficials 2009:

100 kms de les Guilleries. 3.800 desnivell. Abandó.
Los 10.000 del Soplao. 165 kms 4.000 desnivell: 10:16h. 1a
Pedals de Foc Non-Stop. 230 kms 6.000 desnivell: 18:08h. 2a
Eiger Bike Challenge (Suïssa). 88 kms 3.900 desnivell: 7:53h. 8a
Gran Raid Cristalp (Suïssa). 120 kms 5.400 desnivell. 10:47h. 4a
Volta a la Cerdanya. 2 dies. 165 kms 6.000 desnivell. 16:35h. 1eres parella fèmines amb la Noe
Volta al Penedès. 2 dies. 160 kms 3500 desnivell. 3ers parella mixta amb el Santi
Artec Vall d’en Bas. 121 kms 4.000 desnivell. 10:33h. 2a

I entre cursa i cursa moltes rutes i burrades memorables no-oficials: 24 hores de btt, Sbd-Sant Jeroni-Sbd, BI6000, el Puigmal, la Molina-Sabadell, Transcatalunya Figueres-Sabadell, la Ruta del Císter... compartides amb el Ru, el Francesc, la Carol, els Maratonians, la gent de l’Escapa, la Penyamussolenca, l’Heri, el Pedro, la Clara... i d’altres més íntimes i és que des de que tenim el GPS el Santi i jo ja podem anar solets a descobrir camins!

Ojalà, aquest 2010 el Santi es recuperi totalment del genoll i em pugui divertir tant amb la bici com l’any passat, rodant per rodar, rodant per conèixer, rodant per competir, rodant per anar a algun lloc, rodant per compartir, rodant per assolir, rodant per descobrir, rodant per aprendre, rodant per desconectar, rodant per pensar, rodant per...... rodant perquè sí!

14 comentaris:

Xavi ha dit...

Cuuuuuuullons!! amb perdó!!! Això és un currículum. Jo sondejaria als de la selecció catalana. Impressionant el nombre de curses i les classificacions. ENHORABONA ADA!

Txema ha dit...

Flipante Ada!! jeje. Impresionant! em deixes acollonido i sense paraules jeje!!
Continueu així i disfruteu com ho feu! i que es recuperi aviat en Santi!! Sou un exemple! Us admiro!

Nava ha dit...

Realment digna de tu, patidora, per lo que has fet i faràs, fa temps que vaig llegint el vostra blog, i sempre e dit que em semble collonut el que feu tots dos, aprofiteu, gaudiu tot lo que pugeu i no pareu mai de fe esport, en aquest 2010, feu lo que us vingui en gana, però sobre tot gaudiu del btt com es mereix, un dels millors esports tant per sacrifici, esforç i per tota la suor que trèiem quan creuem els nostres límits, no he fet encarà cap esport que em doni tanta llibertat, natura i al mateix temps satisfacció. Espero que el 2010 estigui plaga't de grans pedalades por la vostre part, gaudiu tot junts, la meva enhorabona pel èxits.

MarionaBTT ha dit...

Ei guapa!!! Això si que és una temporada collunuda! Enhorabona, perquè t'ho mereixes, per l'esforç, la dedicació i l'afany de superació que has demostrat tenir.Segur que la temporada 2010 encara et superarás a tu mateixa, ja veurás, no en tinc cap dubte! Molta sort per les carreres de la Selva!!!!! Una abraçada :-)

david malmeto ha dit...

Joder, vaya lista. Es verdad, la bici engancha y mucho. Yo alguna vez lo he comentado a la gente, no concibo mi vida sin la bici. Es más, salvo desgracia, o enfermedad o algo que se me escape a mi control, me veo con 80 años saliendo en máquina. Respecto a lo del gimnasio, no entiendo (a menos que sea por falta de tiempo)como a la gente le puede gustar meterse en un local ha hacer ejercicio, y eso que trabajo de mantenimiento en una cadena de gimnasios. En casi dos años que estoy en este trabajo no lo he usado para nada, y eso que puedo ir a cualquiera de los centros sin pagar un euro. Compartir con los amigos una salida en bici (carretera o mtb) , para mi no hay comparación. Ánimos y buenas rutas.

Unknown ha dit...

Bonic resum,mha agradat.
Et veig molt motivada aquet any,segur que farem molts km ;)

Clara ha dit...

Dons si heu fet això al 2009, que hi fareu al 2010 ja ja..Així m’agrada marquen se reptes, clar que si, molt be parella..Un forta abraçada

Mario ha dit...

Ostres Ada, ja coneixia aquestes dades, però veure-les totes en un resum la veritat es que impressiona.
A veure el 2010 com es presenta i sobretot a continuar disfrutrant d'aquest esport!

Margarida i Pere ha dit...

Impressionant, Ada i Santi.
Ja fa temps que miro el vostre bloc, però només ho feia de tant en tant.
A partir d'ara ho faré més sovint.

Felicitats i a seguir així, passant-vos-ho tant bé amb la bici.

Ada Xinxó ha dit...

Gràcies a tots, amb ganes és fàcil, tot i que sempre tens aquests moments que estan pedalant, ets sents buit de forces i dius: no hi torno! Com avui a la Selva, però després tot passa!
Gràcies a tots per les vostres paraules, m'emocionen! Nava, t'hem trobat a faltar a Maçanet! I salutacions als nous comentaristes del blog, repetiu tan com vulgueu!
Salut i a rodar!

Paco ha dit...

Enhorabona pel currículum..!!!
IM-PRESIONANTE.Que el 2010 sigui encara millor..!!! A disfrutar de la bici companys..!!!
Una abraçada parella.!!

totgas ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
totgas ha dit...

Quina temporada tan plena de èxits i bons moments, i em sento orgullós de haver compartit una petita part de aquest moments amb vosaltres, espero i desitjo que aquet any con mínim sigui igual i poder compartir més estones de bici.

Eduardo ha dit...

Ufff....muchos y buenos kilómetros le habéis sacado al 09, espero que el 2010 sea mucho mejor, un fuerte abrazo pareja.

¡Saludos!

Eduardo.