dimarts, 10 de juny del 2008

Efectes Secundaris

Tard o d’hora havien d’aparèixer i com no ha sigut d’hora... ara sí, ja tinc i he patit totes les seqüeles de la sortida de Solsona i d’aquets dies de fangars ... La història va començar a forjar-se ja divendres , com sempre (quin remei) aquella tarda vaig posar-me a posar a punt la bici per la sortida del dissabte. Primer la netejo , bé bàsicament l’hi trec fang , canvio pastilles de fre i em poso a mirar-me el canvi que fot sorolls estranys i no canvia gaire bé... Començo a tocar però ràpid veig que en pinyons petits la cadena se surt de la rodeta de més a baix... La rodeta té un joc acollonant i les dents fetes pols així que escarvo per el ‘baul de los recuerdos’ i trobo un canvi DX amb més de deu anys al damunt que curiosament te la rodeta més nova que l’actual. Si és que ja no es fan els coses com abans!! Faig l’arreglo i a esperar què tal l’endemà...

Dissabte 7: Ens aixequem a les 8:00 amb intenció de sortir a fer els exploradors, no tenim gps ni catxarros d’aquets hi hem decidit que aprofitaríem aquest cap de setmana per investigar uns camins i fer una bona tiradeta aprofitant que no tenim compromisos.
Sortim vora les nou direcció Castellar, es curiós ara ja feia setmanes que no sortíem sols i avui podem anar al nostre ritme ‘anar fent’. La cosa pinta bé, baixem al riu, agafem pista i comencem a visualitzar Castellar. En tot arriba una pujada, l’Ada s’escapa no vegis com apreta la paia!! Em poso serio i em llenço a la persecució però a la primera pedalada escolto:
Crackkkkkkkkkkkkk!
Collons que malament que sona, la cadena noto que s’enganxa i paro immediatament, penso:
- La rodeta que vaig muntar ahir que haurà sortit corrents...
M’ho miro i veig el canvi a can pistraus,la rodeta al seu lloc.... Em costa entendre-ho però quan m’hi fixo es ben fàcil:
Patilla del canvi trencada!!!!




Lo primer que em ve al cap es la Noe que fa poc va passar per el mateix ,quina putada!! Miro per intentar arreglar algu però el tronxacadenes que porto està en pitjor estat que la patilla... Així que desmunto canvi i provo d’engranar la cadena d’alguna manera que hem permeti moure’m .
La cosa queda amb la cadena en plat gran i pinyó gran però com és d’esperar la cadena no s’està quieta. A les baixades deixant-me caure i pedalant a l’hora perquè la cadena no s’enganxés als radis i als plans l’Ada remolcant-me i jo pedalant com podia... A les pujades directament corrent!!

Al poc ens creuem amb l’Adrià i intentem retallar la cadena però sembla que avui no es el dia i la cadena es resisteix.. Ho deixem estar i continuem el nostre periple , gràcies Adrià! Per sort fins la tenda on portaria la bici nomes tenia uns 7-8 quilometres . Arribo a Cicles Jove i ara ve lo millor, el mecànic en Jordi, que em veu hi em diu:
- I ara que hem de fer???
- Doncs... no sé buscar la patilla del canvi i...
- Però volieu sortir no?
- Sí, què hi farem...
- Doncs agafa aquella bici i continueu la sortida , ja la setmana que ve m’he la tornes i m’entres busco una patilla.
Jo em quedo al·lucinat i encantat de la vida, això es tracte al client !! Així que surto de la tenda amb una ProFlex doble.
Bé ,segona oportunitat de sortida, aquest cop canviem d’itinerari i marxem cap a Galliners a fer uns corriols per allà per provar la ‘bici nova’ . Aquí podria explicar una prova completa de la bici, haig de reconèixer que és divertit això de sortir a provar bicis. De l’experiència amb la doble destacaria:
- Que còmode que és tant per les suspensions com per el sofà que porta de seient i la posició de passeig que te també!!!
- Lo bé que es baixa i lo que costa pujar-la ahhhhh!!!!
- Com es troben a faltar els automàtics....
- Quin gran invent el bloqueig de les suspensions!
- Els frens de disc Lx no van gens malament, una sorpresa.

Així que al final hem salvat el matí bastant dignament, he provat una bici , l’Ada ha descobert més camins per fer bones rutes i hem fet 54km’s.

4 comentaris:

Noe SLopes ha dit...

Bufff, al ver la foto de la patilla me vino a la cabeza malos recuerdos...Si es que cuando la bici tiene el dia tonto, no hay manera.
Suerte que te han dejado una bici ehh pillin, vaya chollo.

Marc Masague V. ha dit...

Veig que l´Ada no va tenir compassió de tu Santi pq no surt ni en una sola foto! ja devia ser 15 km més endevant, aquestes dones ens acabaran fotent feina a tots al ritme que van.
Consell: no provis dobles i d´altres coses per l´estil que després la temptació és massa forta i acabes compran-te´n una

EBIS

MarionaBTT ha dit...

Ehem ehem!!Un altre que es passarà a la doble...em sembla que el de la botiga ja la vista prou, je je je
Pobres bicicletes...si ja deia jo que els hi tocava passar la ITV!!

Santi Val ha dit...

Hey Noe!! Pos si encara sort que tenia bici de substitució jejejeeje!!

Marc lo de la doble ho saps per experiencia no! Llàstima que la tenda no te dobles Paduano per probar jeejejeje! Si no cada setmana trenco algu havima si cola...

Mariona!! Tu ja ho deias ja que necessitaven una Itv, ara que hem sembla que lo que necessita la meva es un Plan Renove!!